Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Δίκαιο το "Χ" στο ντέρμπι Αγία Μαρίνα - Σταυράκι!!!





Στο γήπεδο Αγίας Μαρίνας η τοπική ομάδα υποδέχτηκε την αντίστοιχη του Σταυρακίου στο ντέρμπι κορυφής του Α Ομίλου στη Β΄ Ερασιτεχνικής, με το τελικό σκορ να είναι το ισόπαλο 1-1!

Οχτώ βαθμοί χώριζαν τις δυο ομάδες πριν την αναμέτρηση και η διαφορά παραμένει ως έχει, 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η Αγία Μαρίνα έχει 66 βαθμούς και το Σταυράκι, μαζί με τη Κρύα πλέον, ακολουθεί στους 58. Οι πρωτοπόροι θέλουν δυο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές για να είναι σίγουρα στην παραπάνω κατηγορία και πρωταθλητές. Το Σταυράκι, που προηγήθηκε, αν κέρδιζε θα έβαζε φωτιά στην κορυφή, αλλά παραμένει στη ζώνη των Play off και πολύ πιθανόν να δώσει μάχη να άνοδο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσω αυτής της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, δεδομένου ότι η κάθε ομάδα είχε μια ελαφριά υπεροχή ανά ημίχρονο και οι φάσεις ήταν επίσης μοιρασμένες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά. Προηγήθηκαν με ένα γρήγορο γκολ, μόλις στο 1ο λεπτό, από μια πολύ έξυπνη κομπίνα σε στημένη φάση. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά έχασαν τρομερή ευκαιρία. Μέχρι την ανάπαυλα από μια καλή στιγμή εκατέρωθεν, από στημένες φάσεις και για τις δυο ομάδες.

Στην επανάληψη η Αγία Μαρίνα μπήκε πιο πιεστική και στο 50΄ πετυχαίνει την ισοφάριση με ένα πανέμορφο γκολ του νεαρού Ιωαννίδη. Εφτά λεπτά το Σταυράκι έχει πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου σε φάση τετ-α-τετ. Από εκεί και μετά μέχρι το 78΄ το ματς ήταν πιο πολύ δυνατό, με πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς γηπεδούχων, αλλά χωρίς κάτι ουσιαστικό. Στο 83΄ υπάρχει μια πολύ δύσκολη φάση σε ανατροπή για το αν είναι εντός ή εκτός περιοχής, κάτι που δεν φαίνεται ξεκάθαρα και από βίντεο που υπάρχει. Ο βοηθός διαιτητή κ. Διαμάντης δείχνει φάουλ εκτός περιοχής. Η εκτέλεση είναι πολύ καλή και η μπάλα βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και περνάει άουτ.





Οι καλύτερες φάσεις του ματς :

Στο 10΄ κόρνερ του Κολιούση εκτελεσμένο με κομπίνα, ο Μαργιόλας που είναι εκτός περιοχής, γεμίζει συρτά, στην πορεία της μπάλα ο Σιάκας που «τσιμπάει» τη μπάλα για να τη στείλει στη δεξιά γωνία του Ζώτου και να κάνει το 0-1.

Στο 11΄ σέντρα του Γιαννέτα από δεξιά, η μπάλα περνάει από όλους και από τον γκολκίπερ Καραγιώργο, σκαστό σουτ εξ επαφής από τον Τσίκα, πάνω από την εστία η μπάλα.

Στο 38΄ κόρνερ του Κολιούση, πολύ καλή κεφαλιά του Τσιάκαλου, λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι η μπάλα.

Στο 42΄ πολύ ωραίο φάουλ του Λαγκαβάνη, με υπερένταση  βγάζει σε κόρνερ ο Καραγεώργος.

Ημίχρονο

Στο 50΄ μετά από φάση διαρκείας και κερδισμένες κόντρες ο Ιωαννίδης βγαίνει μόνος του από αριστερά και με ένα δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Καραγεώργου, για να ισοφαρίσει σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 57΄ αντεπίθεση για το Σταυράκι, ο Σιάκας πασάρει στον Κολιούση, αυτός ξανά προς τον Σιάκα, κακό γύρισμα του Λικάι προς τον Ζώτο, ο Σιάκας τετ-α-τετ με τον Ζώτο, αλλά δεν μπορεί να τον νικήσει.

Στο 78΄ μακρινό μονοκόμματο σουτ του Λαγκβάνη, μετά από εκτέλεση πλαγίου, λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι η μπάλα.

Στο 83΄ είναι η δύσκολη φάση που προείπαμε, όπου ο Ζάγκας ανατρέπει τον Γιαννέτας και δίνεται φάουλ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πως είναι πέναλτι. Στο βίντεο και από αυτή τη λήψη δεν φαίνεται ξεκάθαρα, αλλά αν πατάει γραμμή θεωρείται εντός περιοχής. Πολύ δύσκολη φάση!


Στο 84΄ ο Πασχαλής εκτελεί φαλτσαριστά και περνάει τη μπάλα από την κλειστή γωνία δίπλα από το τοίχος των παικτών του Σταυρακίου, η μπάλα χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και καταλήγει άουτ.

Στο 87΄ σέντρα του Γιαννέτα από δεξιά, ο Κατσαβρίας πιάνει ένα γυριστό εναέριο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από την εστία του Καραγεώργου.


ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ : Ζώτος, Γεωργούλας (Παπανικολάου 80΄), Χωραβάτης Π., Παππάς, Λαγκαβάνης, Λικάι, Πασχάλης, Χωραβάτης Β. (λγ. τραμ. Κατσαβρίας 29΄), Ιωαννίδης, Τσίκας, Γιαννέτας

ΣΤΑΥΡΑΚΙ : Καραγεώργος, Βούλγαρης, Ζάγκας, Γκεσούλης (Γώγος 85΄), Κολιούσης, Νάτσης, Τσιάκαλος, Μιχαήλ, Καλογιάννης, Σιάκας, Μαργιόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου