Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Ζωοδόχος, 2-0 το πολύ καλό σήμερα Ροδοτόπι!!!




Πρωταθλήτρια χειμώνα η Ζωοδόχος στον Α Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής, αφού επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής της γειτονικής Πασσαρώνας Ροδοτοπίου με σκορ 2-0, φτάνοντας τους 37 βαθμούς στο τέλος του 1ου Γύρου, τρεις παραπάνω από τους «πράσινους»!

Το Ροδοτόπι πέφτει από την κορυφή μετά από καιρό, ενώ πλέον τη μοναξιά της 1η θέσης απολαμβάνει η ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη, που έχει αναγεννηθεί από όταν την ανέλαβε, παρά το κακό της ξεκίνημα.

Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πάθος για τη νίκα και από τις δυο ομάδες. Αυτό φαίνεται και στις πάρα πολλές φάσεις που έγιναν εκατέρωθεν. Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο Ζωοδόχου, σχεδόν όλος ο Α Όμιλος, μιας και έξι ματς του ειχαν γίνει το Σάββατο.


Στο πρώτα 10 λεπτά μόνο κάποια σουτ των Λούζη και Αργύρη Α. από πλευράς φιλοξενούμενων και Σιώτα από πλευράς γηπεδούχων, δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους αντίπαλους τερματοφύλακες.
Στο 13΄ η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Ζωοδόχο, όταν ο Τσολάκος έκανε ατομική ενέργεια και πάσα από δεξιά, σουτ του Ανδρέου, κοντράρει η μπάλα, ο Σιώτας δεν μπορεί από πολύ κοντά να σκοράρει, καθώς διώχνουν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Ροδοτοπίου.

Το Ροδοτόπι στη συνέχεια ανέβασε στροφές και απείλησε στο 17΄ με σουτ του Λούζη μέσα από την περιοχή, έπειτα από άψογη κάθετη πάσα του Παπαιώαννου, αλλά απέκρουσε ο Λάτσης. Στο 20΄, όμως, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, ο Ζώης πιέζει ψηλά, κλέβει τη μπάλα, αυτή πάει δεξιά στον Σιώτα, αυτός κάνει την παράλληλη πάσα και στο δεύτερο δοκάρι ο Βλάχος πλασάρει για το 1-0.

Οι «πράσινοι» παρά το γκολ που δέχτηκαν συνέχισαν να πιέζουν και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αργύρης Α. βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Νίτα, σου του δεύτερου μέσα από την περιοχή, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα παράλληλη μπαλιά του Νίτα από δεξιά ο Τσόδουλος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι μέσα στην περιοχή σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 37΄οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για ημίχρονο, παρά την πίεση που δέχονταν. Ο Μπασιούκας εκτελεί κόρνερ με κομπίνα, πάσα στον Τσολάκο, αυτός στον επερχόμενο Ντόντη, σουτ του τελευταίο από πολύ καλή θέση εντός περιοχής, λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι η μπάλα.


 Στην επανάληψη το Ροδοτόπι μπήκε και πάλι επιθετικά, οπότε στο 50΄ απειλεί όταν ο Νίτα σεντράρει από δεξιά (φωνάζουν για οφσάιντ οι γηπεδούχοι όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν), ο Παπαιωάννου σε κενό τέρμα κυριολεκτικά, καταφέρνει με προβολή να στείλει τη μπάλα άουτ.

Στο 53΄ σουτ του Τρομπούκη εκτός περιοχής, αποκρούει ο Λάτσης, στη συνέχεια βγάζει σε κόρνερ η άμυνα της Ζωοδόχου. Ο Τσόδουλος εκτελεί το κόρνερ, κεφαλιά του Ρόγκα, λίγο άουτ η μπάλα.

Στο 58΄ στην πρώτη καλή στιγμή της Ζωοδόχου στο 2ο ημίχρονο, ο Μπασιούκας κάνει ότι θέλει από αριστερά, περνάει τον αντίπαλο του, πασάρει παράλληλη και ο Σιώτας στο δεύτερο δοκάρι απλώς πλασάρει για το 2-0. Η

Από εκεί και μετά η διάθεση και η δημιουργία φάσεων από πλευράς φιλοξενούμενων χάθηκε, σα να τους επηρέασε το δεύτερο τέρμα που δέχτηκαν. Στο 69΄ ατομική ενέργεια και πάσα του Ζιάρα από αριστερά, πλασέ στη κίνηση του Μπασιούκ, λίγο έξω η μπάλα. Στο 73΄ βαθιά μπαλιά με αποδέκτη τον Ζιάρα, τετ-α-τετ αυτός με τον Νούτσο, αποκρούει ο γκολκίπερ του Ροδοτοπίου.

Στο επόμενο λεπτό ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής από τον Ντόντη, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό των «πράσινων» και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, περνώντας ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 81΄ μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ζωοδόχου με αποδέκτη τον Λούτζη, προσπαθεί να κρεμάσει τον τερματοφύλακα Λάτση, αλλά το πλασέ του είναι κακό. Στο επόμενο λεπτό «τσαφ» από τον Πάικα, παίρνει τη μπάλα ο Ζιάρας και σε φάση τετ-α-τετ δεν μπορεί και πάλι να νικήσει τον Νούτσο.

Στις καθυστερήσεις του ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, όταν μετά από κόρνερ ο Νίτα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χτυπάει σε αμυντικούς, ξανά σουτ του Νίτα, αποκρούει ο Λάτσης προβολή του Παπαιώαννου από πολύ κοντά, πάνω από την εστία η μπάλα.


ΖΩΟΔΟΧΟΣ : Λάτσης, Ανδρέου (Ζιάρας 46΄), Τσίος, Βλάχος (Καρβούνης 78΄), Τσιότσικας, Παργινός, Ζώης, Παπάζης (Ντόντης 35΄), Σιώτας (Νικολάου 83΄), Μπασιούκας, Τσολάκος

ΡΟΔΟΤΟΠΙ : Νούτσος, Νίτα, Γκροπάσι (Λούτζης 59΄), Ρόγκας, Πάικας, Αργύρης Π., Τσόδουλος (Κοσμάς 55΄), Τρομπούκης (Ταμπούρας 75΄), Αργύρης Α. (Οικονόμου 68΄), Λούζης, Παπαιωάννου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου