Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Πέντε γκολ, χαμένα πέναλτι και κόκκινες στο γήπεδο Βουνοπλαγιάς!!!




Σε ένα ματ που είχε από όλα, γκολ, φάσεις, χαμένα πέναλτι και αποβολές, ο Αλμυρός Βουνοπλαγιάς πήρε σημαντική νίκη με σκορ 4-1 επί της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου!

Οι δυο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και πριν το ματς τις χώριζαν μόλις δυο βαθμοί. Πλέον οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 25 και άφησαν στους 20 τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μαζί με τον Πανζαγορισιακό και τη Φλόγα Πετσαλίου είναι στη ζώνη των play out.


Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στο Κεφαλόβρυσο στο 13΄, όταν ο Θωμαίδης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Στο 19΄ απαντά ο Αλμυρός με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βακάρου, βγάζει σε κόρνερ ο Γεράκος.

Στο 27΄ ο Τσανακτσίδης εκμεταλλεύεται ολιγωρία την άμυνα των φιλοξενούμενων, αφού είχε σηκωθεί η σημαία για οφσάιντ υπέρ του Αλμυρού, αλλά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα μιας και η μπάλα πήγε στην κατοχή των παικτών. Ο επιθετικός των γηπεδούχων, λοιπόν, βγήκε τετ-α-τετ με τον Γεράκο, πλάσαρε από πάνω του για το 1-0.

Στο 32΄ έρχεται το 2-0 για τη Βουνοπλαγιά, όταν ο Νάσιος κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά, σπάει μέσα στην περιοχή, ο Καραγιάννης μετά από κάποιες κόντρες, πέφτει και με προβολή στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό. Στο 33΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακολλάρι Ντ. από δεξιά, δύσκολα με το ένα χέρι βγάζει σε κόρνερ ο Κολιός.

Στο 35΄ οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν και τρίτο τέρμα, άψογη κάθετη πάσα του Καραγιάννη στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Τσανακτσίδης με ψύχραιμο πλασέ γράφει το 3-0. Στο 36΄ έρχεται η μείωση για το Κεφαλόβρυσο, όταν ο Μακολλάρι Ντ. Βγάζει παράλληλη μπαλιά από αριστερά, πλασέ του Ζουρνατζή από κοντά και το 3-1. Στο επόμενο λεπτό παραλίγο να μπει κι άλλο τέρμα για τον Αλμυρό επέλαση του Καραγιάννη, σουτ από το ύψος της περιοχής περιοχής, βγάζει σε κόρνερ ο Γεράκος.

Στο 40΄ μετά από κόρνερ του Ντόντη, η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Μπάγιας από κοντά στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία. Στο 41΄ σουτ του Νάσιος από το ύψος της περιοχής, αποκρούει ο Γεράκος. Στο επόμενο λεπτό σουτ και πάλι από τον Νάσιο, αυτή τη φορά από πολύ πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή, βγάζει σε κόρνερ ο Γεράκος.

Στ 45΄ χάνεται μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Πούλιος των γηπεδούχων κάνει χέρι μέσα στην περιοχή και δίνεται πέναλτι. Αναλαμβάνει ν το εκτελέσει ο Μακολλάρι ΝΤ. Και με ένα δυνατό σουτ θέλει να «σκοτώσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα αντί να πλασάρει, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και παραμένει έτσι το 3-1.


Στις αρχές τις επανάληψης είχαμε πολύ σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του Κεφαλόβρυσου Σούμα, σε μια φάση που μόνος του γύρισε το γόνατο και βγήκε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 58΄ ο Καραγιάννης εκτελεί ένα φάουλ ψηλοκρεμαστά, ο Γεράκος θεωρεί πως η μπάλα θα βγει άουτ και την αφήνει, αλλά αυτή καταλήγει στα δίχτυα το 4-1. Δυο λεπτά μετά κεφαλιά του Τάσιου από κοντά, μετά από σέντρα, αποκρούει ο Κολιός.

Στο 64΄ οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν ένα ακόμα πέναλτι σε ανατροπή του Μπάγια από τον Σμπόνια. Ο ίδιος ο Μπάγιας αναλαμβάνει να εκτελέσει, στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και η μπάλα επιστρέφει σε αυτόν. Επειδή το δοκάρι θεωρείται νεκρό σημείο, είναι σαν να έγινε διπλή επαφή από τον παίκτη και η μπάλα επιστρέφει στους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο, μέχρι το 80΄που θα έχουμε τις κόκκινες. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας αριστερά και έξω από την περιοχή του Κεφαλόβρυσου ο Τσανακτσίδης δέχεται χτύπημα του Μπάσιου από πίσω. Ο επιθετικός του Αλμυρού γυρίζει και πιάνει από το λαιμό τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Κόκκινη κάρτα και στους δυο, με 10 οι δυο ομάδες. Ο βοηθός διαιτητή κ. Τσίτος ενημερώνει τον διαιτητή κ. Σταματελόπουλο ότι και ο ποδοσφαιριστής Σμπόνιας των γηπεδούχων μίλησε απρεπώς προς αντίπαλο του όταν δημιουργήθηκε όλη αυτή η ένταση, οπότε βλέπει και αυτός την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 81΄. Με 9 συνεχίζει η Βουνοπλαγιά.


Στο 90΄ ένα σουτ του Θωμαίδη εκτός περιοχής, περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κολιού. Στο 92΄ κόρνερ ο Βασιλειου, προβολή ο Τάσσιος, πέφτει τη γωνία και διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Κολιός. Στο 95΄ πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντόντη, εκτινάσσεται στο «γάμα» ο Κολιός και παραχωρεί κόρνερ.


ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ : Κολιός, Γκροπάσι, Μπάρλας (Ζιάκας 85΄), Πούλιος, Σμπόνιας, Τσίτσος, Βακάρος (Μιχάλης 76΄), Περιχάνα, Τσανακτσίδης, Καραγιάννης, Νάσιος (Λαμπράκης 67΄)


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ : Γεράκος, Σούμας (Βασιλείου 55΄), Σίμος (Τσουμάνης 65΄), Θωμαίδης, Πότσης,  Μακολλάρι Ντ., Ζουρνατζής (Λέσσης 85΄), Γκορίτσας (Τάσιος 46΄), Μπάγιας, Μπάσιος, Ντόντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου