Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η πορεία των ομάδων στην ουρά του Α Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής!!!





Μετά την πορεία των ομάδων που είναι στη μέση της βαθμολογίας σε Α και Β Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής, ας δούμε από εκεί και κάτω πως πορεύτηκαν ομάδες που ως στόχο έχουν πρωτίστως την παραμονή!

Στον Α Όμιλο θα δούμε την πορεία των ομάδων από την 9η θέση (Πεντέλη) μέχρι τη 14η (Πετσάλι), που είναι και οι ομάδες στη ζώνη των play out. Για τις δυο τελευταίες (Ζίτσα, Ρωμανό) δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να δείξουμε την πορεία τους, αφού έδειξαν από την αρχή μέχρι τη διακοπή πως είναι καταδικασμένες σε αυτή την Κατηγορία.


 Αρχικά ας δούμε την Πεντέλη, μια ομάδα που ανέβηκε πέρυσι από τη Γ΄ Ερασιτεχνική, όπου ήταν για αρκετά χρόνια στην αφάνεια. Οι «αρκούδες» σαν νεοφώτιστη μετά από καιρό σίγουρα είχαν πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Από την αρχή της πορείας τους φάνηκε, ότι παρά την απειρία της Κατηγορίας, δεν θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο διάγραμμα η πορεία τους μέχρι τη 12η αγωνιστική είναι σταθερή, ως προς το ότι κάνουν μεν ήττες, αλλά και νίκες. Δηλαδή μια νίκη την υποδέχεται μια ήττα και την ήττα μια νίκη, κάτι που είναι θετικό για ομάδα προερχόμενη από χαμηλότερη Κατηγορία. Εκεί που έγινε μια «κοιλιά» είναι μεταξύ 13ης και 16ης αγωνιστικής, μιας και δεν ήρθε καμία νίκη, μόνο δυο βαθμοί από ισοπαλίες και δυο ήττες. Κι όμως εκεί σαν αφυπνίστηκαν  οι «αρκούδες» και μέσα σε 5 ματς ,μέχρι τη διακοπή, πέτυχαν 3 νίκες και δυο ισοπαλίες, για να είναι τώρα στην 9η θέση. Σημαντικές επιτυχίες που πέτυχαν είναι σίγουρα η νίκη επί του Πωγωνάτου εντός έδρας, όπως και το «Χ» με Αμπελόκηπους, καθώς και η ισοπαλία στην έδρα της Κληματιάς. Κακό αποτέλεσμα για τη Πεντέλη μπορεί να θεωρηθεί ένα, κι αυτό είναι με το Κεφαλόβρυσο εντός έδρας, αφού ήρθε βαριά ήττα με 1-4 και μάλιστα από μια ομάδα που κι αυτή ψάχνει εναγωνίως βαθμούς παραμονής.


Το Κάστρο είναι μια περίεργη περίπτωση κι αυτή, αφού η πορεία του μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος προβλημάτιζε, ενώ οι αντίπαλοι το επαινούσαν για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει. Με αρκετά «πιτσιρίκια» στη σύνθεση του και με αλλαγή στον Όμιλο (πέρυσι έπαιζε στον Β Όμιλο) ίσως δυσκολεύτηκε στην αρχή να προσαρμοστεί. Το ξεκίνημα του της 5 πρώτες αγωνιστικές ήταν μέτριο, με δυο νίκες και μια ισοπαλία. Από εκεί και μετά ξεκινάει μια πολύ κακή συγκομιδή βαθμών, όπου σε 9 ματς πήρε μόνο δυο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια ηττήθηκε, φτάνοντας να έχει μόλις 14 βαθμούς την 14η αγωνιστική. Είχε μπει κάποιες φορές στη ζώνη των play out, αλλά τελικά κατάφερε να ξεφύγει από αυτή με το «ξέσπασμα» του στο 1/3 της μέχρι τώρα πορείας του. Από τη 15η αγωνιστική μέχρι την 21η πρώτη, σύνολο 7, πέτυχε 5 νίκες, μια ισοπαλία και ηττήθηκε μόνο μια φορά, «ρεφάροντας» κατά κάποιο τρόπο. Στις επιτυχίες του είναι σίγουρα η νίκη επί του Νεοχωρόπουλου εντός έδρας, όπως και το «Χ» με την Κληματιά, καθώς και η νίκη επί των Αμπελοκήπων ως φιλοξενούμενο. Σημαντικό «διπλό» ήταν αυτό μέσα στο Κεφαλόβρυσο, απέναντι σε ομάδα με παρόμοιους στόχους. Το πιο κακό του αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα η ήττα μέσα στο Πετσάλι, αλλά και ήττες από ομάδες που παλεύουν κι αυτές στ χαμηλά, όπως ο Πανζαγορισιακός και ο Αλμυρός Βουνοπλαγιάς.


Παρακάτω η ιστορική ομάδα του Αλμυρού Βουνοπλαγιάς, όπου και αυτού η πορεία είναι λίγο παράξενη. Την ανέλαβαν νέα παιδιά από το χωριό το καλοκαίρι που μας πέρασε με σκοπό να παίζουν κυρίως για το χωριό τους, χωρίς πολλές σκοπιμότητες. Ξεκίνησε καλά με δυο νίκες σερί, αλλά στη συνέχεια ήρθαν 3 ήττες σερί και ακολούθησε μια σταθερή πορεία του τύπου, μια νίκη – μια ήττα, που την έφερε σε πλεονεκτική θέση από τις παρακάτω. Από εκεί και μετά η πορεία της προβληματίζει πολύ και ακολουθούν 6 αγωνιστικές, όπου ο Αλμυρός παίρνει μόνο ένα βαθμό. Έχουν πλησιάσει επικίνδυνα οι από κάτω (Πανζαγορισιακός και Κεφαλόβρυσο) ενώ ακολουθεί παιχνίδι με το Κεφαλόβρυσο. Εκεί η Βουνοπλαγιά παίρνει τη νίκη και δεν περνάει στη ζώνη των play out, ενώ ακολουθεί μια ακόμη ήττα πριν τη διακοπή. Στις επιτυχίες της είναι σίγουρα και αυτή η νίκη με 4-1 επί των «αγριοκάτσικων», αφού ήταν κομβικής σημασίας, αλλά και στην αρχή επί του Νεοχωρόπουλου και της Αμφιθέας. Επίσης σημαντικό «διπλό» πήρε μέσα στην Κληματιά και «Χ» μέσα στην Αμφιθέα. Η νίκη εντός επί του Πανζαγορισιακού θεωρείται «εξάποντο», αλλά το χειρότερο αποτέλεσμα είναι η εντός έδρας ήττα από το Πετσάλι. Επίσης άσχημα αποτελέσματα είναι και οι ήττες από Πανζαγορισιακό και Κεφαλόβρυσο εκτός έδρας, καθώς είναι ομάδες με τον ίδιο στόχο.


Ο Πανζαγορισιακός, που εκπροσωπεί την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου με έδρα το Τσεπέλοβο, εδώ και κάποια χρόνια στην Β΄ Ερασιτεχνική έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή και το πετυχαίνει. Η φετινή πορεία των «πράσινων» του Ζαγορίου ξεκινάει με δυο νίκες στα 3 πρώτα ματς και φαίνεται αρχικά καλή. Στη συνέχεια, όμως, έρχεται μια τετράδα αγώνων μόνο με ήττες και μια μεγάλη κάμψη για την ομάδα. Στη συνέχεια για 7 αγώνες υπάρχει μια σταθερότητα, ως προς το ότι γίνεται μια νίκη, ακολουθούν δυο ήττες, αλλά όχι συνεχόμενες, για παίρνει κάποια ανάσα βαθμολογικά η ομάδα. Μεταξύ 16ης και 18ης αγωνιστικής γίνεται μια ακόμη μικρή «κοιλιά» με μια ισοπαλία σε 3 ματς. Τελικά 3 αγωνιστικές πριν τη διακοπή οι «πράσινοι» κάνουν δυο νίκες σε τρία ματς, αυτό δεν τους βγάζει από τη ζώνη των play out, αλλά προσπερνάνε έτσι το Κεφαλόβρυσο. Στα πιο σημαντικά τους επιτεύγματα το «Χ» μέσα στο Δελβινάκι με τον Πωγωνάτο και η ευρεία νίκη εντός έδρας επί του Κάστρου. Πήραν σημαντικούς βαθμούς στην έδρας τους από ανταγωνιστές (Κεφαλόβρυσο, Βουνοπλαγιά και Πεντέλη) και «διπλό» στο Πετσάλι. Κακό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί μόνο η ήττα μέσα στη Βουνοπλαγιά, που είναι συν διεκδικήτρια της παραμονής.


Τα «αγριοκάτσικα» του Κεφαλόβρυσου λίγο παρακάτω προσπαθούν κι αυτά, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, να διατηρήσουν την ομάδα στη Β΄ Ερασιτεχνική. Μια προσπάθεια που φέτος φάνταζε πιο δύσκολη, όταν η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση το καλοκαίρι, πριν αναλάβουν νέοι άνθρωποι το σωματείο, που δίνει ζωή σε μια ακριτική περιοχή της Ηπείρου. Η Αναγέννηση με 2 νίκες στα 5 πρώτα ματς, επί ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο, μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε σχετικά καλά. Από εκεί και μετά ήρθε μια τεράστια «κοιλιά», 5 αγωνιστικών με σερί ήττες, όπου είναι χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας αν δούμε και το γράφημα, τα άσχημα αποτελέσματα να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Εκεί κάπου υπήρξε μια αφύπνιση και στις επόμενες 8 αγωνιστικές ήρθαν μόνο δυο ήττες, δυο ισοπαλίες και 4 νίκες. Αποτελέσματα που είχαν για καιρό τα «αγριοκάτσικα» ναι μεν στη ζώνη των play out, αλλά με πλεονέκτημα. Η δεύτερη σε χρονικό διάστημα «κοιλιά» έρχεται 3 αγωνιστικές πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, με ισάριθμες ήττες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα περάσει δεύτερη στην κατάταξη των ομάδων που είναι στη ζώνη των play out. Το πιο μεγάλο της επίτευγμα είναι αδιαμφισβήτητα η νίκη εντός έδρας επί του Ροδοτοπίου με σκορ 4-1. Οι νίκες της με Πετσάλι και Βουνοπλαγιά σημαντικές όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, καθώς και το σπουδαίο «διπλό» με 1-4 επί της Πεντέλης. Ήττες που μπορεί να στοιχίσουν την υπόθεση παραμονή είναι αυτές εκτός έδρας με Βουνοπλαγιά και Πανζαγορισιακό, καθώς και εντός έδρας από το Κάστρο. Το «Χ» μέσα στο Πετσάλι είναι κι αυτό μια απώλεια, από ομάδα που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία.


Το Πετσάλι έχει μείνει πλέον αρκετά πίσω από τις παραπάνω ομάδες, αλλά έφτασε σε κάποιο σημείο πολύ κοντά στη βαθμολογία με Κεφαλόβρυσο και Πανζαγορισιακό. Μια ομάδα που ανέβηκε στη Β΄ από το παράθυρο, προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις, μήπως καταφέρει το θαύμα. Μια πορεία σίγουρα πολύ κακή ως την 8η αγωνιστική, με συγκομιδή μόλις δυο βαθμούς για τη Φλόγα. Εκεί κάπου έγινε ένα μικρό «ξεπέτεγμα» με δυο νίκες σε τρία ματς, αλλά επανήλθε στις ήττες με 3 σερί. Ακολουθεί μια νίκη, αλλά στις επόμενες 5 αγωνιστικές μόλις ένας βαθμός στο σακούλι. Το τελευταίο αποτέλεσμα πριν τη διακοπή ήταν νικηφόρο, αλλά έχει μείνει ήδη πίσω από τους παραπάνω. Πάντως αν και χαμηλά στη βαθμολογία έχει σημειώσει επιτυχίες, με πιο μεγάλη το «Χ» εντός έδρας με το Σταυράκι, ενώ ακολουθούν οι νίκες εντός επί του Κάστρου και εκτός επί της Βουνοπλαγιάς. Πήρε βαθμό κι από το Κεφαλοβρυσο εντός έδρας, ενώ έχει κάνει σημαντική «γκέλα» στην ισοπαλία με τη Ζίτσα, αφού αποδείχτηκε πως είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κατηγορία. Κακά αποτελέσματα και η εντός ήττα από τον Πανζαγορισιακό, αλλά και η ήττα εκτός από το Κεφαλόβρυσο, με δεδομένο ότι δεν έγινε στη φυσική έδρα των «αγριοκάτσικων» (Epirus Sport), αλλά και ότι η Φλόγα προηγήθηκε στο σκορ.


Στο συνολικό γράφημα τώρα βλέπουμε την 9η Πεντέλη σε όλη της την πορεία να ην έχει πέσει κάτω από τη 10η θέση και να μην έχει κινδυνέψει να μπει στα play out, ενώ λίγο πριν το φινάλε να προσπερνά Βουνοπλαγιά και Κάστρο. Το Κάστρο από την άλλη, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν ξεκίνησε καλά, φλέρταρε αρκετά με τις θέσεις των out, αλλά η κατακόρυφη ανοδική του πορεία το έφερε στη 10η θέση, προσπερνώντας τη Βουνοπλαγιά. Η Βουνοπλαγιά, τώρα, έχει ίσως την πιο προβληματική πορεία στο σετ των 6 αυτών ομάδων, αφού βρέθηκε μέχρι τα 2/3 του πρωταθλήματος να είναι παραπάνω από Πεντέλη και Κάστρο, έκανε κατακόρυφη βουτιά και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση. Ο Πανζαγοριακός σε όλη του την μέχρι τώρα πορεία δεν κατάφερε να βγει από τη ζώνη των Play out, αλλά συνήθως ήταν πάνω από το Κεφαλόβρυσο, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα. Τα «αγριοκάτσικα» κι αυτά μόνιμα στη ζώνη των play out, συναγωνίζονταν με του Ζαγορίσιους για την κατάληψη της 12ης θέσης, το πέτυχαν για λίγο, αλλά υποχώρησαν και πάλι στη 13η. Το Πετσάλι πιο αδύναμο, ποτέ δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη 14η θέση, ενώ για λίγο στην αρχή του πρωταθλήματος είχε βρεθεί και στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Σε κάποιο σημείο πλησίασε κάπως το Κεφαλόβρυσο στην 13η θέση, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου