Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Θύελλα Κατσικάς : Σούπερ διπλό με ανατροπή, 2-3 μέσα στον Άτλα/Χουλιαράδες


Ματσάρα έγινε στο γήπεδο του Epirus Sport ανάμεσα στον Άτλα/Χουλιαράδες και τη Θύελλα Κατσικάς, με νικητές τους φιλοξενούμενους και σκορ 2-3!

Πάρα πολύ κόσμος στην κερκίδα και πέριξ της περίφραξης για να παρακολουθήσει τον αγώνα, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν κινήσει το ενδιαφέρον του γιαννιώτικου φίλαθλου κοινού μετά τη νίκη επί της Θύελλας Ελεούσας στην πρεμιέρα.

Με την Κατσικά δεν τα κατάφεραν, με πιο κομβικό σημείο το δίλεπτο 56’ – 57’  όπου προηγήθηκαν, αλλά οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν αμέσως και μετά «πήραν τον αέρα» των αντιπάλων τους. Αρκετές φάσεις εκατέρωθεν σε όλο το ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες στο πρώτο 45λεπτο, αλλά τους φιλοξενούμενους, όπως προείπαμε, να φέρνουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη, σε μια έδρα που θα δυσκολέψει πολλούς.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και σε αυτό το ματς, μόλις στο 6ο λεπτό, ο Πύρτσιος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από κάθετη πάσα, τετ-α-τετ με τον Διαμάντη, αποκρούει ο γκολκίπερ της Κατσικάς, η μπάλα στον Ζιώγα, σουτ κι από αυτόν, βγάζει σε κόρνερ ο Διαμάντης. Τρία λεπτά μετά απαντάει στης φάσης η φιλοξενούμενη ομάδα, φάση διαρκείας στην περιοχή του Άτλα, σουτ του Κακαράντζα, πέφτει και βγάζει σε κόρνερ ο Πρινέας.

Στο 20ο λεπτό έρχεται το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν στην κόντρα, ο Πύρτσιος από πλάγια δεξιά πλάσαρε ιδανικά και έγραψε το 1-0. Η Κατσικά προσπάθησε να απαντήσει λίγο αργότερα, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολιούση, η μπάλα βρήκε και σε κάποιον αμυντικό του Άτλα και πέρασε ελάχιστα κόρνερ.

Στο 34΄ απειλεί και πάλι η γηπεδούχος ομάδας με τον Πύρτσιο να παίρνει τη μπάλα από τους αντίπαλους αμυντικούς, σουτάρει από καλή θέση, αποκρούει ο Διαμάντης. Στο 37΄ απαντά με σουτ του Κολιούση από δεξιά η Θύελλα, μετά από ασίστ του Παππά, πέφτει και αποκρούει ο Πρινέας.

Συνεχίζει να πιέζει η Κατσικά λίγο πριν βγει το ημίχρονο, στο 40΄ κάθετη πάσα του Κατσίφα, ο Καζαντζίδης απέναντι από τον Πρινέα πλασάρει αδύναμα και μπλοκάρει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Δυο λεπτά μετά όμως έρχεται η ισοφάριση για τους ερυθρόλευκους. Ο Κουτσάφτης ανατρέπει τον Μελιγγιώτη μέσα στην περιοχή και δίνεται πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κολιούσης και ισοφαρίζει σε 1-1.


Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στη Θύελλα, πολύ δυνατό σουτ του Σκανδάλη εκτός περιοχής, εκπληκτική απόκρουση του Πρινέα, που βγάζει σε κόρνερ. Ακολουθεί ένα δίλεπτο φωτιά, με τον Πανούση να εκτελεί φάουλ, ο Καλογερόπουλος να πιάνει την κεφαλιά, ο Διαμάντης βρήκε λίγο τη μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε το γκολ, οπότε και γίνεται το 2-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχουν απάντηση, ο Κακαράντζας πασάρει στον Παππά, σουτ του δεύτερου από δεξιά, η μπάλα κάπου βρίσκει, αλλάζει ελαφρώς πορεία, νικιέται ο Πρινέας και γίνεται έτσι το 2-2.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε άλλη ώθηση στους παίκτες του Νίκου Γκούρα και στο 63΄μετά από αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Καζαντζίδης σουτάρει, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό του Άτλα, στρώνεται στον Κακαράντζα, που μόνος του απέναντι από τον Πρινέα το νικάει για το 2-3.

Στο 68΄ο Καζαντσίδης χάνει μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, πάλι μετά από κόντρες, η μπάλα στρώνεται στον παίκτη της Θύελλας, αλλά αυτός μόνος του απέναντι από τον Πρινέα, πλασάρει πάνω του. Στο 70΄ απαντά με ευκαιρία ο Άτλας, ασίστ του Μπεζάτι, σουτ του Πύρτσιου από δεξιά, αποκρούει ο Διαμάντης. Δυο λεπτά μετά σουτ του Μπεζάτι, αποκρούει και πάλι ο Διαμάντης.

Δυνάτα μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά. Στο 78΄ κάθετη του Σκανδάλη προς τον Πολυχρόνη, αυτός πλασάρει σε φάση τετ-α-τετ τον Πρινέα, αλλά η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στο 81΄ σουτ του Σκανδάλη, η μπάλα βρίσκει σε αντίπαλο, χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει κόρνερ. Στο 93΄ τελευταία ευκαιρία για τον Άτλα να πάρει την ισοπαλία, μετά από εκτέλεση πλαγίου, αναμπουμπούλα στην περιοχή της Κατσικάς, προβολή του Κλαογερόπουλου, σώζει πάνω στη γραμμή ο Διαμάντης.

 

ΑΤΛΑΣ/ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ : Πρινέας, Συμεωνίδης, Τσίρης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Ράπτης (Τσόδουλος 79΄), Κουτσάφτης (Ζώνιος 79΄), Πανούσης (Παπανικολάου 67΄), Πύρτσιος, Γιωτάκης (Μπεζάτι 65΄), Ζιώγας Α. (Ζιώγας Σ. 65΄)

ΚΑΤΣΙΚΑΣ : Διαμάντης, Κολιούσης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Μπίζιος, Πολυχρόνης, Σκανδάλης (Τσουμάνης 82΄), Παππάς, Κακαράντζας (Κωνσταντίνιδης 90΄), Κατσίφας (Πάνος 90΄), Καζαντσίδης (Γιαννάκης 75)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου