Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Διπλό ο Πωγωνάτος με 1-2 επί της Πεντέλης ;; - "Αμεεεεε"


Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο Πωγωνάτος και μάλιστα εκτός έδρας, με σκορ 1-2 επί της Πεντέλης στο Epirus Sport, με πρωταγωνιστή στα γκολ τον Ε.Μπάγια, γνωστό και ως «Αμέ»!


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο δεν είχε πολλές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά με τις «αρκούδες» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο. Στην επανάληψη οι Δελβινακιώτες μπήκαν με όρεξη να πετύχουν κάτι καλό και τους «βγήκε». Το ένα γκολ προέρχεται από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και το άλλο από στημένο. Παρότι στο 1-1 βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο δεν του πήρε από κάτω. Η Πεντέλη από την άλλη είχε ευκαιρίες και στην επανάληψη, αλλά δεν τις τέλειωνε επιτυχώς.

Παράπονα έχουν από την διαιτησία και οι δυο ομάδες, όχι σε κάποια κρίσιμη φάση, αλλά στον πειθαρχικό έλεγχο, ότι άφησε σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν ατιμώρητα.

Μόλις στο 4ο λεπτό δοκάρι για τον Πωγωνάτο σε σουτ του Μπενέκου Α., έπειτα από ασίστ του Μπάγια. Τρία λεπτά μετά ωραία ενέργεια του Βλαχογιώργου από δεξιά, μέσα από την περιοχή και σε θέση βολής ο Σιώζος, καθυστερεί λίγο και όταν σουτάρει, πέφτει αμυντικός των φιλοξενούμενων και βγάζει σε κόρνερ.

Στο 21΄ οι «αρκούδες» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Βλαχογιώργος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Σιώζου και η μπάλα στο πλεχτό για το 1-0. Από εκεί και μετά δεν είχαμε καμία αξιόλογη φάση μέχρι τη λήξη του 1ο ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν εγκλωβιστεί κάπως.


Στην επανάληψη ξεκίνησαν με ευκαιρία, όταν στο 57΄ ο Κόντος έπιασε το σουτ από αριστερά, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σουτ του Σιώζου μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Γκόνης. Στο 59΄ ο Μπενέκος έχει κάνει ένα βολέ, η μπάλα κατεβαίνει προς την εστία σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπορεί να συγκρατήσει τη μπάλα, καραδοκεί ο Μπάγιας κι από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.

Λίγο μετά οι Πωγωνίσιοι μένουν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουζούκας γιατί έβρισε. Οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι είναι η ευκαιρία τους και στο 63΄ ο Γκούζος κάνει ωραίο γέμισμα από αριστερά, προβολή του Σιώζου από κοντά, άουτ η μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι όμως παρότι αριθμητικά λιγότερη είχαν κι άλλο γκολ. Στο 82΄ ο Μπαλατζία Α. εκτελεί κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά από τον Μπάγια και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Πίεσαν οι γηπεδούχοι και στο 90΄ σε φάση αντεπίθεσης ο Βλαχογιώργος πιάνει δυνατό σουτ, βγάζει σωτήρια σε κόρνερ ο Γκόνης. Στο 93΄ ο Πωγωνάτος πήγε να καθαρίσει το ματς, κάθετη πάσα του Μπάγια στον Μπενέκος Α., αυτός σε φάση τετ-α-τετ με τον Βλάχο, δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Πεντέλης.

 

ΠΕΝΤΕΛΗ : Βλάχος, Μπλάτσιος, Γκούζος, Διβιδής, Βασιλείου, Λαμπρίδης Α., Ζώης, Κώτσης (Τάτσης 83΄), Βλαχογιώργος, Τσάλης, Σιώζος (Κωστούλας 69΄)

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ : Γκόνης, Κώστας, Μπενέκος Κ. (Νότε 74΄), Ντέτσικας, Μυριούνης, Μπουζούκας Μπάγιας, Κόντος (Σκόρδος 65΄), Ντεμίρης (Τσουμάνης 46΄), Μπαλατζία Α., Μπενέκος Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου